Csirkés wrap grillezve, salátával és uborkamártással

A maradék felhasználása sokszor gondot jelent. Ebből is és abból is van egy kicsi, de hogyan kombináljam össze? Maradékból főzni nem csak időtakarékos dolog, hanem pénztárca barát is! Ez a csirkés wrap recept egy bágyadt hétfő este született, az összes hétvégi maradékot fel akartam használni anélkül, hogy nagyon főzőcskéznem kellene. Az egész kb tíz perc – na jó, legyen 15, és akkor minden kiszedtem a hűtőből és fel is aprítottam.

Csirkés wrap elkészítése

A wrap /tortilla lapokat boltban veszem, minden áruházban kapható. Van belőle sima, teljes kiőrlésű, kicsi és nagy méretű, 4-6-8 darabos. Kedvencem a Poco-Loco, de a Spar saját márkás terméke sem rossz, de nem annyira ízes.

Wrap / toltilla: a lapokat megkenem krémsajttal, macisajttal, fűszervajjal, vajkrémmel, pestoval vagy ami éppen akad. Apróra vágott maradék sült húst, kukoricát, reszelt sajtot (lehet lapka sajt is, vagy szeletelt sajt) teszek bele. Bármi mást is beletehetsz ami szimpatikus, de túl nedves dolgokat nem javaslok, mert eláztatja sülés közben. Ha nem sütöd meg, csak feltekered, akkor természetesen nincs korlát. Sütés nélküli verziónál a csomagoláson leírtak szerint melegítsd meg a lapokat száraz serpenyőben vagy mikróban. A lap elejét ráhajtom a töltelékre, majd befele hajtom a széleket és feltekerem, így nem folyik ki a sajt. Beleteszem a grillezőbe kb 4-5 percre.

A salátához zacskós salátaalapot elkeverek a házi dressinggel, megszórom kukoricával (vagy bármilyen zöldséggel ami a hűtőben van) és már ehető is 🙂

Dressing: két evőkanál joghurtot elkeverek két evőkanál light majonézzel, pár darab apróra vágott csemegeuborkával, sóval, borssal és egy kis fej apróra vágott lilahagymával. Salátához is jó, de sült húsokhoz is burgonya körettel.

Előző
Őszi dekoráció – inspirációk és elkészítési útmutatók
Csirkés wrap grillezve, salátával és uborkamártással