Zablisztes amerikai palacsinta – diétás finomság

Aki követ instagramon, az tudja, hogy nagyon szeretem az amerikai palacsintát. Pár hetente biztosan terítékre kerül valamelyik formában. Sokféle változatban kísérleteztem ki, ez a recept bizonyult a legízletesebbnek a diétásak közül.

Hozzávalók:

2 tojás
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
egy mokkás kanálnyi steviás vaníliáscukor
1 zacskó sütőpor
8 púpos evőkanál zabpehelyliszt
2,5 dl tej vagy növényi tej

1 kiskanál búzasikér (elhagyható, de rugalmasabb lesz a tészta)

Elkészítés:

A tojások fehérjét felverem egy csipet sóval. A kókuszzsírt mikróban megolvasztom, hozzáadom a tejet, majd kanalanként a zabpehelylisztet, a tojások sárgáját, búzasikért, vaníliát és végül a sütőport. A jól összedolgozott masszához hozzákeverem a habot és hagyom állni negyed órát, hogy a zab beszívja a folyadékot.

A zabliszt mindig több folyadékot igényel, mint a többi fajta, és minden esetben érdemes állni hagyni, mert járhatsz úgy, ahogy egyszer én, és amíg sütögetsz a tálban lévő massza besűrűsödik, akkor már nehezebb igazítani az állagon.

Ha jó minőségű sütőporral dolgozol (pl. nem CBA saját márkás) a tojáshab készítése elhagyható, egészben keverheted a tojásokat a masszához, úgy is megemelkednek.

Az amerikai palacsinta sütésének pár aranyszabálya:

♥  olaj ne kerüljön se a tésztába se a serpenyőbe – mert inkább “lángos kérgű” és ízű lesz, mint palacsinta
♥  
száraz teflon serpenyőben süsd
♥  
ha beleöntötted ne piszkáld!
♥  
egy határozott mozdulattal fordítsd meg amikor megjelennek a buborékok – továbbra se piszkáld, amikor kész magától elválik a serpenyőtől
♥  
közepes lángon, sok türelemmel süsd – nagy lángon megég és nem lesz ideje feljönni, valamivel kisebb hőfokon süsd mint a sima vékony palacsintát

Friss gyümölcsökkel, diabetikus öntetekkel, olvasztott Wawel csokival, szirupokkal, lekvárral egyaránt isteni! Ha nagyon diéta párti vagy próbáld ki a Walden Farms szirupokat 0 kalóriatartalommal, zsír, cukor és szénhidrátmentesek. Ha egy picit többet is megengedsz magadnak, de még mindig nem akarsz a cukrosabb csokikhoz nyúlni ajánlom a Wawel csokikat: nagyon sok féle ízben kaphatóak tej- és étcsoki változatban is.

TIPP: az amerikai palacsinták és a gofrik bátran fagyaszthatóak! Egy perc a mikróban és olyan lesz, mintha frissen sütötted volna!

 

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.