Virágpiac – adventi díszek beszerzése

Virágpiac - adventi készülődés, adventi díszek
És természetesen a legváltozatosabb fenyő alapok
DIY alapanyagok - na most van vége :)
DIY alapanyagok - szárazvirágokkal sincs még vége...
DIY alapanyagok - mondtam, hogy sok van :D
DIY alapanyagok - éééés még több...
DIY alapanyagok - még több...
DIY alapanyagok - nincs olyan, amit itt ne találnál meg
DIY alapanyagok
mindenféle díszek
Vannak kész koszorú, asztaldíszek is
Lehet kicsit orientális jellegű, de szerintem simán illik a témához
Vázák, dekorok
Kedves őzikés dísz
Ezek a makkok varázslatosan szépek
Bájos rézszínű dekorok
Legcukibb Miki evör!
Retro karácsony mindenféle mozgással, villogással
Mikulás játékboltja, világít, zenél és a vonat körbejár
Packó
Ezt a szarvast imádtam :D
Itt tényleg minden van...
Gyönyörű!
Mondtam, hogy minden méretben van...
DIY diótörő - gyerekeknek szuper ajándék!
Fa diótörők mindenféle méretben
Egyszerűen imádom!
Gyámoltalan jegesmackó :)
Antik hatású díszek
Varázslatos kompozíció
Fa mackós hintaló
Édes kis körhinta, forog, zenél, világít
DIY alapanyagok - arany bűsölet
DIY alapanyagok - gyapot, narancs, fahéj, lime
DIY alapanyagok - szöveges lézervágott fa táblák
Vesszőből készült díszek
DIY alapanyagok
Tollas karácsonyfák szépséges padlizsén színben
Karácsonyfadíszek minden mennyiségben
Mindenféle méretű műfenyők
Jég és hó ablakdíszek
DIY alapanyagok
Hungarocell alapok
Vágható dekorterítős bolt
A bagoly, aki hazajött velünk :)
Dekor ágak
Szarvasok minden mennyiségben
Szalagbolt
Szőrmés díszek
Csodaszép fekete és arany leveles ágak
Mindenféle manó és Mikik
Natúr ág-koszorúk
Szőrmés koszorúalapok
Havas ág dekorok
Hógömb forgó körhintával, ledekkel

Azt hiszem ennél szebben nem is kezdődhetett volna a december a karácsony-imádók számára, mint egy nagy hóeséssel 🙂 Jó, jó, tudom, latyak is van meg minden, de a zúgolódóktól kérdezem: hát nem jobb hóban várni az ünnepet, mint napsütésben és hangulatgyilkos 15 fokban? Inkább taposd te is a havat tekintsd meg a Virágpiac csodáit!

Az idei készülődés nálam kissé megcsúszott. Egyetemre járok és levelezőn valamiért hajlamosak azt gondolni, hogy nagyon ragyogó ötlet a lehető legtöbb tárgyból még szorgalmi időszakban lezárni. Orrvérzésig beadandókat íratni, prezentációkat tartatni és a legjobb, amikor az órát egy zárthelyivel kezded, majd fél órás prezentációt kell tartanod. Mindezt két óra alvással a hátad mögött, mert nincs az az idő munka mellett, ami elég lenne a felkészülésre… De ezen mindenki átesik, aki a felsőoktatásba bekerül szóval csendben lapítok inkább és nem sajnáltatom magam :).

Blogmas

Szóval annyira eltolódott a készülődés, hogy még adventi koszorúnk sincs kész. De így legalább van lehetőségem megmutatni hogyan készül egy alternatív és egy hagyományos változat is. Ezekhez az alapanyagot a virágpiacról szereztem be, és kiegészítem majd őket néhány apró dísszel az előző évek szerzeményeiből. Annyit elárulok, hogy a modern verzió nem is annyira koszorú. Inkább egy érdekes négykarú gyertyatartó, aminek a közepén van egy kovácsoltvas tál, amibe a dekoráció és a fenyő kerül majd.

Összeszedtem a bátorságom, hogy készítsek egy #blogmas sorozatot. Bár híresen rossz időzsonglőr vagyok és ha valamit eltervezek tuti, hogy mindent olyan bénán alakítok, hogy véletlenül se tarthassam be amit ígérek. Valós, de lehető leghülyébb indokok miatt általában, és minél fontosabb számomra valami, tuti annál jobban összeomlik a rendszer. De annyira szeretem ezt az ünnepet és az egész adventi időszakot, hogy muszáj megpróbálnom és remélem tudok majd nektek sok hasznos ötletet mutatni. Meghozom a kedveteket sütéshez-főzéshez és némi pihenővel is szolgálhatok majd :).

Angyalföldi virágpiac

Első posztként úgy gondoltam kezdjük az alapoknál, akár szó szerint – haha… Szombaton ismét ellátogattam a virágpiacra, jól körbe is fotóztam mindent nektek 🙂

Az angyalföldi virágpiac, hivatalos nevén a Budapesti Virágpiac a legtutibb hely, ha ünnepek tájékán dekort szeretnél vásárolni. Advent idején különösen varázslatos, némely árus egy egész winter-wonderland-et hoz létre, ahogy ez a képeken látható. Kb. 6 éve járok erre a piacra, leginkább virágokért és díszekért advent és húsvét idején.

 Kattintsatok a fenti képgalériára, mert sok-sok képet töltöttem fel  ↑

A nyitvatartásról:

 • hétfőtől szombatig minden nap látogatható, vasárnap zárva tart
 • az év nagy részében 16-19 óráig vannak nyitva
 • nagyobb ünnepek (húsvét, anyák napja, nőnap, advent, halottak napja) ez változhat – egy órával általában kitolják a zárást
 • a hét bizonyos napjain már déltől be lehet menni
 • a weboldal ITT érhető el, ahol megtaláljátok egy letölthető fájlban az éves nyitvatartást
 • a belépők a következőképpen alakulnak: egyszerű földi halandóként 18 óra előtt a belépés 2000 Ft/fő, 18 óra után 500 Ft/fő (adventi időszakban két óra alatt szerintem simán le lehet zavarni a kincsvadászatot)
 • vállalkozóként (nem szükséges idevágó témakörben foglalatoskodni!) egy évre előre meg kell váltani a bérletet, ez egy egyszeri 5000 Ft-os dolog, és korlátlan számú belépésre jogosít.
 • a vállalkozói regisztrációs lap letölthető INNEN.
 • virágföld és fenyőágak koszorúkhoz egész évben elérhetőek a piac előtti utcában, ezekért nem kell belépőt fizetni

A piac területén hétköznap hétfőn és csütörtökön a legnagyobb a nyüzsgés, ilyenkor árulják a legtöbb virágot. A virágüzletek számára a hétvége előtti és utáni napok a “feltöltőnapok”, ezért ilyenkor érdemes menni ha pl. esküvőre vagy szülinapra készülünk és nagyobb mennyiségű virágot vennénk (egy szál rózsa 100 Ft-nál kezdődik…).

Kiszerelések és csomagok

Tartsátok szem előtt, hogy virágok és díszek ritkán vannak darabáron, inkább csomagos/csokros kiszerelésben tudtok vásárolni, hiszen egy nagykereskedésről van szó. A dekoros üzletek nagy része az emeleti részen foglal helyet, amit egy nyolcas alakban végig tudtok pásztázni. A hely szűk és iszonyatosan sok holmit lehet kapni, sokszor nagy a tömeg, számolni kell a várakozással, de higgyétek el megéri. Különösen megéri, ha barátnők, rokonok összefogtok és együtt vásároltok csomagos kiszereléseket, az átlag bolti ár töredékéért lehet hozzájutni mindenhez.

Vannak boltok, amik bizonyos termékekre specializálódtak:

 • szalagok
 • vágható dekorterítők
 • csomagolópapírok
 • gyertyák
 • kaspók, porcelánok (dekorok, tálak és étkészletek)
 • dekorációs késztermékek
 • DIY dekor alapanyagok
 • illóolajok és füstölők
 • vágott virágok, cserepes virágok (belső részen a szobanövények, kertben a kültériek)
 • fenyő és más koszorúalapok
 • virágföld és nagyméretű kültéri kaspók (ők a piaccal szebeni butiksoron találhatók)
 • műfenyőket kínáló üzlet is van, de kevés kiállított fát találhattok itt, inkább listáról lehet rendelni.

Az egyik emeleti üzlet (a fenti galéria kezdőképén) a szívem csücske, egész évben egy kis csodaország, de karácsonykor az eladó nagyon odateszi magát. Igaz, drágább, mint a többiek, de elképesztő dolgokat szerez be, fantasztikus mesevilágot alakít ki, amitől tényleg olyan érzésem lesz, mint amikor Kevin bemegy a játékboltba New York-ban. Vagy Harry először teszi be a lábát az Abszol útra, már csak ezért az egy boltért érdemes kifizetni a belépőt.

Antik hatású dekorációkat, a szokásos dekoroknál nagyobb méretű szobrokat (beltéri), szokatlan díszeket, egyedi alkotásokat, hatalmas Mikulásokat és szarvasokat árulnak itt. Továbbá fa hintalovat, zenélő-mozgó karácsonyi városkákat retro tv-dobozban vagy hógömbben, retro rozsdás tejeskocsi kicsinyített mása. De akad itt lovashintó karácsonyi díszítésben, életnagyságú őzike, dundi agyag madárkák, keleties lámpások, kandallópárkányok, Coca-Cola teherautó Mikulással és még sorolhatnám. Egyszerűen csodás, meg kell tapasztalni! (Minden alkalommal mélységes szomorúság tölt el, hogy egy évvel ezelőtt otthagytam egy csodálatos papagáj asztaldíszt :(((( Ha itt valamit nem veszel meg, hagyj fel minden reménnyel, hogy valaha még egyszer láthatod…)

Illóolajok

Amit még érdemes innen beszerezni az az illóolaj. A drogériákban kapható márkákat árulják 100-200-400 forintos árakon, ami nem kis eltérés! Kedvencem a Litsea Cubeba olaj, ezt nagyjából tíz éve fedeztem fel egy bioboltban és azóta is favorit. Citrusos, enyhén narancsos illata van, antidepresszáns hatású, aromája az ünnephez is jól illik. Verbéna néven talán jobban ismeritek, de az illat eltér a cukorkák ízesítésétől!

Remélem meghoztam a kedveteket a piacozáshoz, higgyétek el megéri ellátogatni. Tudom, sokan szeretik az egész hónapra felaprózni a dekorok beszerzését, ezzel is elnyújtva az ünnepi készülődés idejét. Érdemes megfontolni, legfőképpen anyagi szempontból. Ahogy némely képen is látható a csomagos kiszerelések nagyon megérik a befektetést.

Előző
Sütőtökös palacsinta – fagyasztásra alkalmas verzió
Virágpiac – adventi díszek beszerzése