Pesto-variációkkal, fetával és mozzarellával töltött csirketekercs

Pesto-függő vagyok és nem szégyellem! 🙂 Főleg az Aldi-s Carloni pestokat vásárolom, ízesebbnek tűnnek mint egy Barilla például és harmad annyiba kerül. Ára boltonként változó, de kb. 300-400 ft egy üveg. Van belőle zöld, aszalt paradicsomos, krémesített zöld és kaliforniai paprikás, ami engem kissé az erdélyi zakuszkára emlékeztet, csak nem annyira intenzív az íze.

Ha nem akarunk boltit használni pillanatok alatt készíthetünk sajátot is. Pesto alaprecepttel nem fárasztanék senkit, mert dugig van vele a net, és nagyon lényeges különbségek nincsenek a receptek között.

Ez ismét egy olyan étel, amihez nem kell méricskélni, nem kell pontos adagokat írni.

A csirkemellet kinyitom amennyire lehet, hogy 2-3 tekerhető szeletet kapjak. A szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom de csak éppen egy picikét, mivel a pestok sósak! Ha nem vagy biztos a dolgodban inkább hagyd ki a sózást. A mellcsont melletti nyúlványt is fel lehet használni, a tekercselés elején a szelet szélénél bele kell tekerni, így tekercs közepébe kerül és nem vész kárba.

A hús egyik részét zöld pestoval kentem meg, ami parmezános, bazsalikomos aromát ad a husinak. Ebbe a szeletbe fetát morzsoltam, majd feltekertem és hústűvel megfogattam.

A másik szeletet vörös pestoval kentem meg, ennek az alapja szárított paradicsom, ezért ez a tekercs valamivel édeskésebb lesz, mint a másik. Ehhez a kencéhez szeletelt mozzarellát választottam, de akár füstöltet is lehet bele tenni. A sajtszeleteket ráfektettem és a másikhoz hasonlóan feltekertem, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon megsütöttem. Sütési időt nem igazán tudok mondani, függ a tekercs méretétől, vastagságától. A hús szinét kell figyelni, az egészen jó támpont lesz.

Amíg sült készítettem egy kis mediterrán salátát paradicsomból, olívabogyóból, lilahagymából, egy jókora adag fetával megszórva – hát nahh, a sajt minden formája a gyengém, nem ismerem a mértéket 😀 . Főztem mellé egy kis jármin rizst is, de ha nagyobb adag salátát sikerül készíteni a rizs teljesen elhagyható.

XOXO
signature
Előző
Négy csirkés fitt ebéd / vacsora párolt és sült zöldségekkel
Pesto-variációkkal, fetával és mozzarellával töltött csirketekercs