Őszi filmlista bekuckózós estékre

Az alábbi őszi filmlista az elmúlt két évtized filmterméseiből került ki, ezért valószínűleg újdonságot senki sem fog találni, de ez remélem nem gond 🙂 Nem kell egy filmnek minden díjat elnyernie vagy kasszasikernek lennie ahhoz, hogy magával ragadjon…

 

Édesek és mostohák (1998) – Érzelmes, megrázó családi dráma Susan Sarandon és Julia Robertssel a főszerepben.

 

Marrowbone – Menedék (2017) – Egy lassan kibontakozó történet, tele feszültséggel, amit a remek színészi játék és érdekes karakterek tesznek lebilincselővé.


Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009) – Tagadhatatlanul nem ez Meryl Streep legjobb filmje, de élvezetes lesz a gasztro-filmek rajongóinak ez az egyszerre a jelenben és a múltban játszódó történet.

 

Harry potter és a bölcsek köve (2001) – Azt hiszem ehhez semmit sem kell hozzáfűzni 😀

 

Októberi égbolt (1999) – Hiteles életrajzi dráma Jake Gyllenhaal-lal a főszerepben.

 

A Stonehearst Elmegyógyintézet (2014) – Kissé a Viharszigetre emlékeztető történet, folyamatosan fenntartja a figyelmet, izgalmas thriller váratlan fordulatokkal.

 

Holt költők társasága 1989-ből – Ki ne ismerné? Érdekes, különleges film, felkavaró történet egy egyéni látásmóddal megáldott tanárról és a diákjaira gyakorolt hatásáról.

 

Minden végzet nehéz (2003) – Őszinte és szórakoztató film Jack Nicholson és Diane Keaton főszereplésével.

 

Megmaradt Alice-nek (2014) – Drámai film egy nyelvészprofesszorról, akin Alzheimer-kórt diagnosztizálnak. Nem is kell többet hozzáfűzni.

 

Két nő, egy ház (2009) – A film, amiben mintha minden egyes képkockából az ősz mosolyogna. Grey Gardens csodás hangulatával, két remek színésznő főszereplésével visszarepít New Yorkba, a bálok és Jackie Onassis világába. Nagyon szellemes, kedves film!

 

12 év rabszolgaság (2013) – Nem feltétlenül értek egyet a sok díjjal, mert a film a neves színészek ellenére sem egyedülálló, de egy estét mindenképpen megér.

 

Ha tetszett az őszi filmlista nézd meg a többi ajánlót is! Rövidebb videókra vágysz? Nézd meg a VOTW vagyis Videos of the Week posztsorozatot!

Előző
Gazdag omlett, ami diétába is beilleszthető
Őszi filmlista bekuckózós estékre