Mandarinos répatorta citromos mázzal

A mandarinos répatorta egy rém egyszerű kevert süti amit egész évben összedobhatsz, pár napig garantált finomság teához, kávéhoz. Egy tálban mindent összekeversz és berakod sülni! Az alapanyagok olcsók, és télen a mandarin is könnyen hozzáférhető. 

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
4 tojás
20 dkg cukor
1 zacskó vaníliáscukor
1 zacskó sütőpor
1/3 kiskanál étkezési szódabikarbóna
1.5 dl étolaj
2-3 mandarin leve és lereszelt héja
1 lereszelt citrom héja
1 kiskanál fahéj
1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
fél kiló reszelt sárgarépa

Mandarinos répatorta elkészítése

Kuglófformában szeretem sütni, mert jobban éri a hő. A formát vékonyan kivajazom és kilisztezem. A tojást és a cukrot gépi habverővel habosra keverem, majd egymás után belekeverem a többi hozzávalót. A kivajazott, kilisztezett formába öntöm és 170 fokon 50 percig sütöm légkeverésen, majd tűpróbát végzek. 

TIPP: Ha a sütőd nem légkeveréses a legtöbb receptnél könnyen ki tudod számolni a szükséges hőfokot egy egyszerű képlettel. A légkeveréses sütőhöz megadott hőfok +10 fok süteményeknél, főételeknél +20 fok. Vagyis ha neked nincs légkeverés opciód, akkor például ennél a receptnél 180 fokon süsd a répatortát. Ez természetesen nem szentírás, de évekig számolgattam a korábbi sütőknél, és ez úgy gondolom egy 95%-ban megbízható számolási módszer.

Ez a süti így önmagában is kitűnő, nem igényli sem a dekort sem a kísérőket. Ha kissé ünnepiesebbre varázsolnád készíts rá egy citrom levéből és három evőkanál porcukorból mázat, vagy locsold meg fehércsokival, tortabevonóval és szórd meg pirított mandulával vagy aprított, pirított dióval. Díszíteni csak a kihűlt süteményt szabad!

Tetszett a mandarinos répatorta recept? Próbáld ki a többi sütit is! Akad a blogon diétás és gluténmentes répatorta illetve isteni diós répatorta recept is!

Előző
Banánkenyér zabpehely liszttel és kakaóval
Mandarinos répatorta citromos mázzal