Házi melegszendvics krém alaprecept és más variációk

Van nálunk egy legenda, miszerint páromat a melegszendvicsemmel fogtam meg – nem tudom ez jó vagy rossz rám nézve 😀 Akkoriban mondhatni baráti látogatásokat tett nálam. Történt egyszer, hogy melegszendvicset sütöttem és azután nagyjából negyed évig folyton azt kért, ha átjött. Ne gondoljatok semmi flancosra, bolti melegszendvics krémet kentem a kenyérre és sajttal a tetején megsütöttem 😀 (először SOS kaja kellett, később már miatta vettem 😉 ) De ezért nem csak a boltira alapozok, ha vacsiról van szó a házi melegszendvics krém azért mégiscsak jobb.

Megismerkedésünket megelőző 4-5 évben a munkahelyi menzán és a gogo-hamis melegszendvicseken és burgereken élt. Szerintem minden bejött neki, ami nem a megszokott ízvilág :D. Egyszer kifogytam a melegszendvics krémből és szétnéztem a hűtőben mit is rakhatnék rá. Volt macisajt, 2-3 féle felvágottból pár szelet, egy konzerv kukorica és egy csomag újhagyma. Ezeket mind összeaprítottam, összekevertem, sajtot reszeltem rá, beraktam a sütő legmagasabb polcára grill fokozatra és kész is volt.

Azóta picit továbbgondoltam, több féle feltéttel kísérleteztem, de az alap jól bevált, könnyen kenhető. Legtöbbször reszelt sajtot sem kell rátenni, ezért azon nem változtattam, csak mással egészítem ki minden alkalommal.

Házi melegszendvics krém alap:

1 henger krémsajt
1 nagy evőkanál tejföl
só, bors

Paprikás szalámis:

A szalámit kis csíkokra vágom, egy kis fej lilahagymát hozzáaprítok és az alaphoz keverem. Kis ketchuppal és egy csipet oregánóval fűszerezem.

Sonkás-kukoricás:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok, egy doboz lecsepegtetett kukoricával és egy icipici kakukkfűvel az alaphoz keverem. A kakukkfű elhagyható.

Sonkás-ananászos:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok. A sonkát és egy fél kiskanál mustárt az alaphoz keverem. Az ananász eléggé nedves, ezért ezt nem érdemes belekeverni, inkább a tetejére teszem, így meg is tud pirulni minden kis darabka, majd rápirítok kis reszelt sajtot.

Sonkás-hagymás:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok, egy csokor újhagymát megpucolok, vékony karikákra vágok és az egészet az alaphoz keverem. Ehhez a verzióhoz jól illik a füstölt sajt, nyugodtan bele lehet reszelni egy kicsit. Ízlés szerint aprított petrezselyemmel is fűszerezhető.

Kolbászos:

Lángolt vagy parasztkolbászt és egy fél fej lila vagy vöröshagymát nagyon apróra vágok, az egészet az alaphoz adom.

Tojásos:

Három főtt tojást apró kockákra vágok. Egy kis fej lilahagymát vagy pár szál újhagymát hozzáaprítok, és egy fél kiskanál mustárral, őrölt köménymaggal az alaphoz dolgozom.

Gombás:

Pár szem sima vagy barna csiperkét kevés vajon nagy hőfokon, sóval és borssal megpirítom egy teflon serpenyőben. Apróra vágom és sonkával együtt a krémhez keverem.

Előző
Sertéskaraj meggymártással és krumplipürével
Házi melegszendvics krém alaprecept és más variációk