Grízes tészta nagyim kajszibarack lekvárjával – menzás klasszikus

Nagyon finom nosztalgikus étel, és az elkészítése tényleg nem több 20 percnél! Éttermekben biztosan nem fogsz vele találkozni, esetleg néhány kifőzdében bukkanhatsz rá nagy ritkán, ezért ha megkívánod magadnak kell elkészíteni. Bármelyik hétköznap összeütheted, akár munka után is, nem fogod tehernek érezni a főzést. A hozzávalók is abszolút filléresek, nagy valószínűséggel csak a tésztát kell megvenned hazafele menet.

Hozzávalók:

1 zacskó szélesmetélt (általában 20-30 dkg)
só és olaj a tészta főzéséhez
4-5 evőkanál búzadara
2 evőkanál étolaj a darához
baracklekvár (vagy amit szeretsz)
porcukor (opcionális)

Elkészítés:

Egy fazékban felteszem a főzővizet, megsózom és egy kanál olajat adok hozzá. Ha felforrt a tésztát beleszórom, többször kevergetve készre főzöm, leszűröm de nem mosom le (sose mosom le/hűtöm le a tésztákat, még forrón össze szoktam keverni a mártással vagy szósszal, mert magába szívja az ízeket, viszont ha lemosod és lehűtöd “bezárod” a tésztát).

A víz felrakásával egyidejűleg egy teflon serpenyőbe belerakom a zsiradékot, rászórom a darát és folyamatosan kevergetve megpirítom, ez nagyjából 5 perc. Ha a dara megpirult lehúzom a tűzről, ráöntök egy csésze meleg vizet és lefedem, hogy a dara megpuhuljon.

A puha darához hozzákeverem a forró tésztát, tányérra szedem, meghintem porcukorral, rákanalazom a lekvárt és olyan gyorsan betermelem, mintha sosem létezett volna 😀

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.