Csirke pestoval és mediterrán sajtokkal töltve

Pesto-függő vagyok és nem szégyellem! 🙂 Főleg az Aldi-s Carloni pestokat vásárolom, ízesebbnek tűnnek mint egy Barilla például és harmad annyiba kerül. Ára boltonként változó, de kb. 300-400 ft egy üveg. Van belőle zöld, aszalt paradicsomos, krémesített zöld és kaliforniai paprikás, ami engem kissé az erdélyi zakuszkára emlékeztet, csak nem annyira intenzív az íze. A csirke pestoval igazán jó párosítás.

Ha nem akarunk boltit használni pillanatok alatt készíthetünk sajátot is. Pesto alaprecepttel nem fárasztanék senkit, mert dugig van vele a net, és nagyon lényeges különbségek nincsenek a receptek között.

Csirke pestoval – a tekercs elkészítése

Ez ismét egy olyan étel, amihez nem kell méricskélni, nem kell pontos adagokat írni.

A csirkemellet kinyitom amennyire lehet, hogy 2-3 tekerhető szeletet kapjak. A szeleteket kicsit megklopfolom, sózom, borsozom de csak éppen egy picikét, mivel a pestok sósak! Ha nem vagy biztos a dolgodban inkább hagyd ki a sózást. A mellcsont melletti nyúlványt is fel lehet használni, a tekercselés elején a szelet szélénél bele kell tekerni, így tekercs közepébe kerül és nem vész kárba.

A hús egyik részét zöld pestoval kentem meg, ami parmezános, bazsalikomos aromát ad a husinak. Ebbe a szeletbe fetát morzsoltam, majd feltekertem és hústűvel megfogattam.

A másik szeletet vörös pestoval kentem meg, ennek az alapja szárított paradicsom, ezért ez a tekercs valamivel édeskésebb lesz, mint a másik. Ehhez a kencéhez szeletelt mozzarellát választottam, de akár füstöltet is lehet bele tenni. A sajtszeleteket ráfektettem és a másikhoz hasonlóan feltekertem, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon megsütöttem. Sütési időt nem igazán tudok mondani, függ a tekercs méretétől, vastagságától. A hús szinét kell figyelni, az egészen jó támpont lesz.

Amíg sült készítettem egy kis mediterrán salátát paradicsomból, olívabogyóból, lilahagymából, egy jókora adag fetával megszórva. Hát nahh, a sajt minden formája a gyengém, nem ismerem a mértéket :D. Főztem mellé egy kis jármin rizst is, de ha nagyobb adag salátát sikerül készíteni a rizs teljesen elhagyható.

Diétás és alakbarát ebéd ötleteket keresel? Nézz szét a blogon!

Előző
Csirkés fitt ebéd ötletek, köret tippekkel
Csirke pestoval és mediterrán sajtokkal töltve