Avokádó krém recept + hogyan válassz avokádót?

Az avokádó krém készítése egyszerű és gyors. A megfelelően érett avokádó vásárlása nekem is sokáig gondot jelentett, még most is előfordul, hogy pár napig hagynom kell a pulton beérni. Mondom egy módszert, amivel könnyebb lesz a vásárlás. A héj lehetőleg sötét legyen, inkább barnás árnyalatú, mint zöldes, fogásra nem kőkemény, hanem enyhén puha, a szárán a kis csonkot lepöckölve zöld színt látunk és nem barnát.

Fontos, hogy ne nyomkodjuk meg őket erősen, mert annál visszataszítóbb nincs, mikor valaki az összeset benyomkodja és megrohadnak a pultban. Ráadásul a következő vásárló valószínűleg szívesen megvenné… Végképp ne vájjuk bele a körmünket, teljesen szükségtelen és ízléstelen dolog.

Ha már sikerült kiválasztani és hazavinni a következő nehézség lehet a pucolása. Nehogy nekiállj lehéjazni, teljesen fölösleges. Egy nagy késsel függőlegesen vágd körbe a mag mentén, szedd két félre, majd a kést kicsit erősebben csapd a pengével a magba, fordítsd el, szedd ki és kész is vagy. A héjából egy evőkanállal könnyen egyben ki tudod emelni a húst.

Avokádó krém elkészítése

Egy egész avokádóhoz facsarok fél lime levét (ne citromot, teljesen más az erőssége és az íze együtt), hozzáadok egy nagy kanál tejfölt, sót, borsot és alaposan összetöröm egy villával, míg egynemű masszát kapok. Lehet gazdagítani nagyon apróra vágott hagymafélével, kockázott paradicsommal, de szerintem az alap verzió önmagában is eléggé ízgazdag.

Ezt a krémet nem csak szendvicsként fogyasztjuk, hanem nachosszal vagy valamilyen chipsszel eleszegetjük filmnézés közben. A maradékot bele szoktam tenni tortilla tekercsbe husik, pirított hagyma és saláta mellé, nagyon jól illenek egymáshoz, egy laktató ebéddé áll össze az egész. Csilis bab és rizs mellé harmadik elemként is lehet tálalni egy tányéron, nagyon jól illenek egymáshoz.

Ez egy nagyon egyszerű recept, pillanatok alatt össze lehet dobni és a nap bármelyik étkezésébe beépíthető. Remélem kipróbáljatok! 😊 Ha inkább valamilyen húsos vagy édes reggelit kerestek nézzetek szét a blogon, sokfélét találtok.

Előző
Tápióka puding gyümölcspürével
Avokádó krém recept + hogyan válassz avokádót?