Vadas csirkemellből, citromborssal és tárkonnyal

A klasszikus vadas nagy kedvencem, finom zsemlegombóccal, de csak 1-2 évente készítem, mert nagyon hosszadalmas és nem igazán van rá időm. Ezért kerestem alternatívát, amivel időt és pénzt is spórolok egyszerre. Ráadásul, ha szénhidrát csökkentett spagettit, édesítőszert és cukormentes mustárt teszel bele, bármelyik diétába beépíthető!

Hozzávalók 6 főre:

1,2 – 1,5 kg csirkemell (két egész)
2 db nagyobb vöröshagyma
0,5 kg reszelt sárgarépa

1 kiskanál fűszerpaprika
fél kiskanál őrölt citrombors
1 kiskanál szárított oregano
1 kiskanál szárított tárkony
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 db húsleveskocka
1 kiskanál citromlé
2 evőkanál mustár
1 evőkanál kristálycukor
1 kis pohár tejföl
1 csapott evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 csomag spagetti

Elkészítés:

A húst megtisztítom és kis kockákra vágom. A sárgarépát megpucolom és sajtreszelőn lereszelem. A hagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Ezután mehet bele a sárgarépa, a sűrített paradicsom, citrombors, oregano, tárkony, fűszerpaprika, babérlevél, só, húsleveskocka, és egy evőkanál mustár, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, nagyjából 2-2,5 dl, összekeverem és lefedve 30-35 percig főzöm. Időnként megkavarom, és ha szükséges pótolom a vizet. Ha megfőtt a babérlevelet kiszedem, hozzáöntök két deci langyos vizet és az egészet botmixerrel leturmixolom. A mártást visszarakom főni és beledobom a csirkemellet, jól elkeverem és lefedve főzöm, figyelve nehogy leégjen, ha szükséges pótolok kis vizet. Egy kis doboz tejfölt alaposan elkeverek egy kanál liszttel és a megfőtt raguhoz dolgozom. Most megy bele még egy evőkanál mustár, egy kanál cukor és egy kiskanálnyi facsart citromlé. Az egészet pár perc alatt jól összefőzöm és elkeverem a megfőtt tésztával.

A spagettihez nagyobb fazékban felteszek vizet főni (kb. 5 litert) egy kiskanál sóval és fél deci olajjal, ha fő beleteszem a tésztát és időnként átkavarom, hogy ne ragadjanak össze. Ha megfőtt leszűröm, de nem mosom le hideg vízzel. A levesbetéteket kivéve soha semmilyen főtt tésztát nem mosok le, hanem a leszűrt forró tésztát egyből a mártásba borítom, így be tudja szívni a mártás ízét, legyen az vadas, bolognai, vagy bármilyen más étel.

Remélem tudtam segíteni egy csirkéből készült vadas variációval azoknak, akik a szárnyasokat preferálják 🙂

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.