Tepsis brassói – egyszerű és kiadós

Az egyik legegyszerűbb recept, ami a lusta napokon mindig kiment a főzés fáradalmai alól (és még talán +2 napig). Nagyon finom, gyors és van időd más teendőkkel haladni, vagy kicsit lábat lógatni amíg megsül. Igazából semmi köze a brassóihoz, csak mi emlegetjük így. Mindenáron brassóit akartam enni, két napig készültem, hogy na majd most, na majd most… végül csak összedobtam EZT, és milyen jól tettem!

Lényegében véve mindent összevágsz, összekeversz, bedobod sülni és egyszer menet közben megforgatod. Egyszerű ugye?

Hozzávalók:

1 kg burgonya
két egész csirkemell vagy kb 80 dkg pulykamell
1 db tv paprika
2 db paradicsom
4 cikk fokhagyma
1-2 evőkanál étolaj vagy kacsazsír (amennyit igényel)

bors
pirospaprika
majoranna
őrölt köménymag

Elkészítés:

A krumplit megpucolod, felkockázod, vízbe áztatod amíg a többi elemmel elkészülsz. A húst letisztítod, szintén felkockázod. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, paradicsomot és paprikát csumázd ki (paprikát magozd is ki) és vágd apróra. Egy nagyobb tálba teszed a húst és a krumplit, hozzáadod a zsiradékot, zöldségeket, fűszereket és jól összekevered. Minden fűszerből a saját ízlésednek megfelelő mennyiséget tegyél bele. Az egészet beleöntöd a tepsibe, elegyengeted, hozzáöntesz egy deci vizet és az egészet letakarod alufóliával, mehet is be a sütőbe. 220 fokon negyven percet sülhet fólia alatt, majd vedd le a fóliát, forgasd jól át és tedd vissza pirulni annyira amennyire neked szimpatikus, csak arra vigyázz ne szárítsd ki. Tejföllel, paradicsomsalátával, savanyúsággal egyaránt ízletes.

Kiadós, biztosan elég még egy-két napig két fővel számolva. Jó étvágyat hozzá! 🙂

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.