Sült sajt friss zöldsalátával – variációk a kedvenc munkahelyi ebédemre

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam abból a szempontból, hogy a munkahelyem az otthonom is. Nagyon ritkán kell bemennem az irodába, ezért valamivel kényelmesebben tudom megoldani a napi étkezést.

Az egyik leggyorsabb ebédem a sajt + saláta kombó. Szinte bármilyen grillezhető vagy süthető sajt jöhet nekem, csak ne legyen nagyon sós. A sós dolgokat nem igazán kedvelem, főzéskor sem esek túlzásba az ételek sózásával. Leggyakrabban camembert sajtot sütök serpenyőben, alacsony lángon, kevés olívaolajon. A köretet mindig abból dobom össze, ami éppen van. Ez általában egy szelet pirítós és saláta, vagy csak saláta.

Salátához legtöbbször ruccolát vagy madársalátát használok alapnak, a többi salátakeveréket ritkán veszem meg, mert nem szeretem jégsalátát és szinte mindegyikben van. Meglocsolom nagyon kevés olívaolajjal, megsózom esetleg megborsozom és mehet rá a többi finomság. Néha készítek dressinget kevés joghurtból és szárított kaporból, majonézből és valamilyen fűszerkeverékből amit éppen találok, vagy olívaolaj, mustár és kevés citromlé kerül rá. Természetesen, ha te a bolti salátaöntet híve vagy akkor azzal locsold meg 🙂 Ha eszek hozzá kis áfonya vagy erdei gyümölcs lekvárt, akkor a salátát nem ízesítem túl.

Mehet rá bármilyen gyümölcs, ami illik az adott sajthoz: nektarin, őszibarack, alma, körte, málna, eper, szőlő, stb… Megszórhatod magvakkal, pirított hagymával, dióval, mandulával. Tehetsz rá füstölt sonkát, lilahagymát, póréhagymát, paradicsomot, kígyóubit, csemegeubit, csíraféléket, ananászt, reszelt sárgarépát, olívabogyót, csicseriborsót, gránátalmát – tényleg bármit, a lényeg, hogy az íze passzoljon a sajthoz. A pirítóst általában a sajt után maradt olajban átpirítom a serpenyőben.

TIPP: a Sparban 100-130 forintért kapató több fajta magkeverék salátához (aszalt gyümölcsöknél), egy zacsi több alkalomra is elég! Pirított hagymát az Aldiból szerzem be, a húspultok fölött találod meg akkora dobozban, mint a nagy tejfölös pohár. Ára kb 250-300 forint, üzlettől függ.

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.