Mandarinos répatorta citromos mázzal

Rém egyszerű kevert süti amit egész évben összedobhatsz, pár napig garantált finomság teához, kávéhoz 🙂 A recept rém egyszerű: egy tálban mindent összekeversz és berakod sülni!

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
4 tojás
1 zacskó vaníliáscukor
1 zacskó sütőpor
1/3 kiskanál étkezési szódabikarbóna
1.5 dl étolaj
2-3 mandarin leve és lereszelt héja
1 lereszelt citrom héja
1 kiskanál fahéj
1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg
fél kiló reszelt sárgarépa

Elkészítés:

Kuglófformában szeretem sütni, mert jobban éri a hő. A formát vékonyan kivajazom és kilisztezem. A tojást és a cukrot gépi habverővel habosra keverem, majd egymás után belekeverem a többi hozzávalót. A kivajazott, kilisztezett formába öntöm és 175 fokon 50 percig sütöm légkeverésen, majd tűpróbát végzek.

Ez a süti így önmagában is kitűnő, nem igényli sem a dekort sem a kísérőket, de ha kissé ünnepiesebbre varázsolnád készíts rá egy citrom levéből és három evőkanál porcukorból mázat, vagy locsold meg fehércsokival, tortabevonóval és szórd meg pirított mandulával vagy aprított, pirított dióval. Díszíteni csak a kihűlt süteményt szabad!

Még nem érkezett hozzászólás

Válaszolok

Az e-mail címed nem lesz publikus.

@mokkamalnablog
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
@mokkamalna
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.