Mákos amerikai palacsinta – az ehető paplan

Hozzávalók (kb. 10 palacsintához):

2 tojás
fél zacskó sütőpor
fél zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál sütőmargarin
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál darált mák
6 evőkanál finomliszt
1,5-2 dl tej

Elkészítés:

Két tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verek. A tojások sárgátját két evőkanál cukorral fehéredésig keverek, hozzáadok egy fél zacskó vaníliáscukrot (Dr. Oetker Bourbon vanília), fél zacsi sütőport és két evőkanál olvasztott, de nem forró sütőmargarint. Felváltva hozzáadagolok hat púpos evőkanál finomlisztet, két evőkanál darált mákot és másfél deci tejet. Ha túl sűrű még hozzá lehet adni egy kis tejet, de nem kell túl folyósra készíteni. Legvégén beleforgatom a tojáshabot és kezdődhet a sütés.

Az amerikai palacsinta nem igényli a serpenyő olajozását, sőt, kifejezetten elrontja az állagát és inkább lángoshoz fog hasonlítani, mint palacsintához. Kis lángon sütöm (9 fokozatból 5,5) száraz serpenyőben, majd ha már buborékok jelentek meg egy gyors mozdulattal megfordítom és többet nem mozgatom. Szépen megemelkednek, mesésen pihepuhák 🙂

Mézzel, juharsziruppal is finom, de a legjobb párosítás egy kis lemoncurd, narancslekvár vagy citromzselé, hmmmm….

Próbáltátok már az amerikai palacsintát? Milyen variációkat kísérleteztetek már ki?

Instagramon is megtaláljátok a receptet, illetve a hozzászólásokban elolvashatjátok a véleményeket. Van aki már kipróbálta, sőt diétásabbra is alakította 🙂

 


.

Tetszett?

Kövess Facebookon vagy Instagramon, ahol még több tartalmat osztok meg veled!
Ha elkészíted bármelyik receptemet kérlek jelölj meg a posztban, a képen vagy az insta storyban és használd a #mokkamalnablog hashtaget. Köszönöm 🙂

 .
 .