Hogyan készül a tökéletes tejbegríz?

Na most biztos lesz aki kinevet, hogy tejbegríz receptet minek, mert azt bizony mindenki tud csinálni, de NEM! Meglepő mennyien nem tudnak, pedig rém egyszerű. Elrontani sem nehéz, de senkinek sem kihívás a megfelelő arányok ismerete mellett.

Ízlés kérdése ki mennyire szereti sűrűn, de ezzel a recepttel nem lesz menzásan híg vagy olyan sűrű mint ha krumplipürét kanalaznánk. Ennél laktatóbb és olcsóbb vacsit nem is tudok, és ezt a gyerekkori kedvencet a legtöbb ember szereti, mert finom és egyúttal nosztalgiázhat egy pár pillanatig – mert eddig tart betermelni 😀

Hozzávalók:

9 deci tej
9 evőkanál búzadara
1 zacsi vaníliáscukor (lehetőleg bourbon)
3 púpos evőkanál kristálycukor


Elkészítés:

A tejet egy olyan edényben teszem fel főni, amiben nem fog lehetőség szerint odakozmálni. Ez lehet egy dupla fenekű edény vagy tejforraló. A száraz hozzávalókat egy tálkában összekeverem és a tejhez adom amikor enyhén már gőzt látok. Nem egyszerre zuttyantom bele, hanem lassan szórom és közben egy csepp alakú habverővel folyton kevergetem. Folyamatosan keverem amíg felforr a tej, majd leveszem majdnem felére a lángot és besűrítem. Melegen tálalom, mert nem szeretjük, ha bőrösödik. Nesquick kakaóval, lekvárral, fahéjjal egyaránt imádom.

Az arány tehát: ahány deci tej, annyi evőkanál dara, és harmad annyi kanál cukor mint dara!

A receptbe direkt nem egy litert írtam, mert egy tartós tejet szoktam egészben kiönteni, amiről tudvalevő, hogy nem egy liter, hanem sajnos csak 9 deciliter. Aki nem hiszi mérjen utána…


.

Tetszett?

Kövess Facebookon vagy Instagramon, ahol még több tartalmat osztok meg veled!
Ha elkészíted bármelyik receptemet kérlek jelölj meg a posztban, a képen vagy az insta storyban és használd a #mokkamalnablog hashtaget. Köszönöm 🙂

 .
 .