Citromborssal és citrommal sült tőkehal szeletek kurkumás rizzsel

Olcsó és finom halat venni, ami nem műanyag elég nagy kihívás, főleg, ha nem akarok egyetlen ebédre 5-6 ezer forintot költeni. Lidl-ben találtam ezt a dobozos tőkehalat, ami elég finom, viszonylag jó minőség és egy doboz ezer forint alatt van. Egy doboz egy személynek, egy étkesére szerintem elég, még egy férfinak is.

A dobozon leírtak szerint előkészítem, kiolvasztom a halat – ennél a fajtánál olvadás közben sem terjeng halszag a hűtőben. A halszeletek mindkét oldalát megsózom és megszórom durvára tört citromborssal (~ szinte bármelyik szupermarketben be lehet már szerezni), majd sütőpapírra fektetem egy lapos tepsiben, minden halszeletre egy karika megmosott citromot rakok és 200 fokon, légkeverésen, kb. huszonöt perc alatt készre sütöm. A sütési idő függ a sütőtől is, légkeveréssel is óvatosan, mert könnyen kiszáradhat!

Tasakos rizs esetén a főzővízbe són kívül kurkuma is kerül, ettől lesz ilyen szép sárgás. Ha a hagyományos rizsfőzést választom, akkor a kurkumát a vízzel együtt adom a rizshez és nem a pirításkor, mert megéghet.

Ha nem szereted/nem illik az étkezésedbe magas keményítő tartalmú köret (rizsek, burgonyák, gyökérzöldségek, hüvelyesek, stb.), akkor készíts hozzá egy savanykás dressinggel nyakon öntött salátát, esetleg citrusok husával elkevert salátakeveréket lilahagymával és kis olivaolajjal, sóval, borssal, hmmm… nyami 🙂


.

Tetszett?

Kövess Facebookon vagy Instagramon, ahol még több tartalmat osztok meg veled!
Ha elkészíted bármelyik receptemet kérlek jelölj meg a posztban, a képen vagy az insta storyban és használd a #mokkamalnablog hashtaget. Köszönöm 🙂

 .
 .